×
DE PRACHT VAN DE NAMIB DESERT

De Namib woestijn strekt zich uit over meer dan 1.600 kilometer, van de rivier Olifants in het noorden van Zuid-Afrika tot aan de Kunene rivier aan de grens met Angola. De woestijn is smal – nergens breder dan 250 kilometer – maar biedt een opeenvolging van landschappen, het ene nog indrukwekkender dan het andere.

Deze korte, maar intense route kan per vliegtuig gedaan worden zodat er ook een prachtig uitzicht ui de lucht is en men makkelijk bij de essentie van de reis komt. De eerste etappe gaat naar de Fish River Canyon, de op één na grootste canyon ter wereld, in een regio met typerende geologische formaties en zeldzaam natuurschoon.

De tweede etappe wordt gewijd aan die woestijn. De Sossusvlei, die niet gemist mag worden, met de rood-oranje duinen, maar ook en vooral het reservaat van ‘Namib Rand’: een unieke ontdekking.

Het slot van deze reis speelt zich af in de pure schoonheid van de ‘Skeleton Coast’, die lang gevreesd werd door schippers. Begrijpelijk, getuige de vele wrakken die het bewijs zijn van de vele schepen die er niet ongehavend langsgekomen zijn. Een onvergetelijke ervaring om langs deze kust te struinen, de zeezoogdieren te zien, en de zee, die hier zo rijk is aan vis.

L’ITINERAIRE EN BREF

- Windhoek

- Fish River Canyon

- Les Dunes Rouges du Désert du Namib

- La Côte des Squelettes

- Windhoek

LES MOMENTS FORTS

- Un circuit par les airs avec des panoramas suberbes

- Survol du Fish River Canyon

- La beauté sauvage de la réserve du Namib Rand

- Les dunes de sable rouge du désert du Namib à Sossusvlei

- Les épaves de la Côte des Squelettes


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec