×
BEKLIMMING NAAR HET DAK VAN HET AFRIKAANSE CONTINENT... KILIMANJARO

De onderneming begint bij het bereiken van het vliegveld van Kilimanjaro, dat – natuurlijk – aan de voet van de gelijknamige gigant ligt. Na een korte transfer is het hotel bereikt, dat in de nabijheid ligt van het gekozen vertrekpunt. Hier vindt de laatste briefing plaats met de privégids voordat de beklimming begint. Ook wordt ruim de tijd genomen om de uitrusting te verifiëren en het inpakken van alle spullen zeer zorgvuldig te doorlopen.

Hoewel het geen berg is die hoog risico met zich meedraagt of techniek vereist, zijn geduld en goede voorbereiding een schone zaak. Bovendien begeleiden wij onze gasten uitsluitend met hulp van de meest ervaren gidsen, die goed zijn opgeleid en de beste uitrusting aanbieden.

De dag na aankomst begint de beklimming met keus uit verschillende routes. De ‘Marangu’ route, die ook wel de ‘Coca Cola’ wordt genoemd, duurt vijf dagen met vier overnachtingen op de berg. De ‘Machame’ beklimming, die in de volksmond ‘De Whisky’ heet, duurt zeven dagen en zes nachten. Dan zijn er de exotischere varianten, zoals de Rongai of de Shira, die zeven tot maar liefst twaalf dagen in beslag nemen.

Aangezien wij zelf al meermaals de top hebben bedwongen, staan we elke gast graag persoonlijk bij in diens keus voor de meest passende route. Het doel? ‘Uhuru Peak’. De piek die met 5.985 meter de punt vormt van de ‘Kibo’ top, die zo bekende kegel van de berg met haar eeuwige sneeuw.

We raden klimmers aan om na de afdaling minstens een nacht door te brengen in één van de prachtige lodges rondom Arusha, met een spa&wellness programma en massages, als welverdiende beloning om uit te rusten na alle inspanning.

Daarna zijn er à la carte mogelijkheden: enkele dagen safari of een paar dagen op en rond het strand. Voor een safari raden we een minimum aan van twee nachten om Serengeti, de Ngorongoro, Tarangire of het Manyara meer te ontdekken. Opties voor wit zand, strand en zee zijn er eveneens ten overvloede, waarbij een minimum van drie nachten is geadviseerd: Ras Kutani, Pemba eiland, Zanzibar, Mafia, of wellicht Fanjove. Stuk voor stuk eilanden om op weg te dromen, elk met een eigen karakter en activiteiten.

UW REISROUTE

- Vlucht naar Kilimanjaro vliegveld.

- 1 nacht aan de voet van Mont Kilimanjaro

- Beklimming van vier tot elf nachten

- 1 nacht rust in Arusha

- Vervolgens naar keus safari of strandDE HOOGTEPUNTEN

- Beklimming van de Kilimanjaro

- Een selfie op 5.985 meter!

- Naar keus rust aan het strand of enkele dagen safari


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec