×
CRUISE OP DE ZAMBEZI RIVIER

Deze route vangt aan met een verblijf van twee nachten bij Victoria Falls, het kleine dorp dat aan de rand van de Zambezi rivier ligt en in het hart van de Afrikaanse wildernis. Natuurlijk is er tijd voor een bezoek aan de watervallen met een vlucht per helikopter om het donderende spektakel vanuit de lucht te aanschouwen. Daarnaast zijn er volop activiteiten mogelijk, cultureel of sportief, en zelfs met een flinke dosis adrenaline, zoals boarden, kayak, of zwemmen rondom de watervallen…

Daarna volgen drie dagen op de Chobe rivier aan boord van de ‘Ichobezi’ of de ‘Chobe Princess’. De afstand van Victoria Falls naar het naburige Botswana is kort, in minder dan twee uur is men op het schip. De boten hebben slechts vier cabines en kunnen daarom helemaal worden afgehuurd voor een droomreis vol avontuurlijke safari’s met vrienden of familie.

Het schip navigeert over de Chobe, tussen Botswana en Namibië, om optimaal te profiteren van de geweldige observatiemogelijkheden die het Chobe Nationaal Park biedt: troepen van honderden olifanten, gigantische kuddes buffalo’s, lechwes, pukus, nijlpaarden, krokodillen, grote zoogdieren, allerlei soorten antilopen, en duizenden kleurrijke vogels… er komt geen einde aan de hoeveelheid en variatie in het dierenrijk dat hier voorbijtrekt. En dat alles in een zelf te bepalen ritme, met een eigen, ‘meereizend’ hotel.

Om deze magische ervaring compleet te maken stellen wij een tweede safari voor, ditmaal op het Kariba meer, een heuse inlandse zee die meer dan 280 kilometer lang is. Het meer is befaamd om de zinderend mooie landschappen die er omheen liggen, de adembenemende zonsondergangen, en de oevers waar zo veel wild op loopt te grazen. Het is een plek bij uitstek voor safari’s in een kleine boot, te voet of in een 4X4, en de liefhebber kan op het meer prima terecht om te vissen naar de beruchte tijgervis. Tenslotte zijn er – natuurlijk! – massage en wellness aan boord van het schip.

Wie daarna nog tijd overheeft kan deze prachtige reis aanvullen met een safari in de Okavango delta, de Mana Pools, of het Hwange Nationaal Park. Hiervoor dient men minimaal drie nachten extra te rekenen.

UW REISROUTE:

- Vlucht naar Victoria Falls

- Twee dagen om de watervallen te bewonderen

- Drie dagen privé cruise over de Chobe rivier

- Drie dagen cruise over het Kariba Meer

- Eventueel drie dagen safari in een park naar keus.DE HOOGTEPUNTEN: 

- Victoria watervallen

- Vlucht boven de watervallen

- Safari over de Chobe rivier

- Cruise op het Kariba meer

- Na het zinderende begin van de watervallen: ontspanning, rust, afwisseling


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec