×
VAN DE WIEG VAN DE BESCHAVING TOT KAAPSTAD

Een zelf-tour reis, gewoven rond meerdere aandachtspunten: het combineren van safari's, de bakermat van de mensheid, de wijngaarden en Kaapstad.

Het eerste deel van de reis is gewijd aan het bezoeken van de regio Krugersdorp, ook bekend als de bakermat van de mensheid, in een verwijzing naar de vele fossielen van vroege mensachtigen die daar zijn opgegraven.

Naast een bezoek aan het uitstekende museum van Maropeng, de grotten van Driemolen en Sterkfontein, is het ook de ideale uitvalsbasis om het Apartheidsmuseum te bezoeken. Minder dan vier uur rijden van Johannesburg zijn twee privé-natuurreservaten met uitbundige fauna en flora, in prachtige landschappen die elkaar zeer goed aanvullen: Madikwe en Welgevonden/Marakele. Beide hebben het voordeel dat ze buiten de malariazone liggen.

Het tweede deel van de reis, na een korte vlucht van Johannesburg naar Kaapstad, draait rond de wijngaarden van Zuid-Afrika en de steden Stellenbosch, Paarl en Franschhoek aan de ene kant en Kaapstad aan de andere kant. Het ligt aan de voet van de Tafelberg en vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de regio met het Kaapse Schiereiland, Kaap de Goede Hoop, kolonies pinguïns en zeeleeuwen, de botanische tuinen van Kirstenbosch en de wijngaarden van Constantia.

DE ETAPPES

- Johannesburg

- De bakermat van de mensheid

- Safari's naar Madikwe en Welgevonden/Marakele

- Johannesburg

- De wijngaarden van de Kaap

- Kaapstad.

 BIJZONDERE MOMENTEN

- Diersafari in een open 4x4

- Bakermat van de mensheid

- Wijngaarden van de Kaap

- Kaapstad en de Tafelberg

- Kaap de Goede Hoop


QUAND DOIT-ON ALLER
Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec